Over ons

Lees hier over hoe onze hobby is ontstaan en waar wij nu staan met onze bamboekwekerij.

Toen

In 2010 zijn wij in het Friese dorp Joure begonnen met het kweken van niet woekerende bamboes. Deze hobby liep uit de hand. Het resulteerde in een bomvolle tuin waar nog nauwelijks plaats was om te zitten en te lopen. De tuin van 120 m2 kon onze nieuwe hobby duidelijk niet aan! Na een tussenstop in het Friese Aldeboarn zijn we in 2015 verhuisd naar Smilde (aan de drukke kant van de Drentse Hoofdvaart).

Overvloed aan bamboe in de tuinaan bamboe in de tuin
Overvloed aan bamboe in de tuin, Aldeboarn

Op deze locatie is voldoende ruimte is om onze hobby uit te laten groeien. Deze  locatie heeft een grote tuin van ca. 4000 m2.

Nu

Inmiddels kunnen wij meer dan 30 variëteiten niet woekerende bamboes aanbieden. In binnen- en buitenland blijven wij  zoeken naar niet woekerende bamboes die geschikt zijn voor de Nederlandse tuin.

De bamboekwekerij groeit langzamerhand uit tot een bekende bamboekwekerij in de omgeving. Advies op maat is volgens ons de sleutel tot succes.

Toekomst

Naast onze bestaande tuin hebben wij nog een extra stuk land kunnen kopen.

Nieuw stuk land, langs de n371 in Smilde. Bamboekwekerij Donker.
Nieuw stuk land met kerstbomen, langs de N371 en de Drentse hoofdvaart in Smilde

De kerstbomen op de foto zijn inmiddels deels al vervangen door bamboes en is er genoeg ruimte over om de komende jaren onze plannen te kunnen realiseren!

Momenteel leveren wij vooral aan particulieren. Echter ook de eerste hoveniers hebben zich als klant gemeld en we hopen in de toekomst aan meer hoveniers te mogen leveren.  Bent u hovenier en bent u benieuwd naar wat wij te bieden hebben? We nodigen u graag uit om eens langs te komen en de mogelijkheden te verkennen. Op onze contactpagina vindt u hier meer over.